Als je niet graag leest

Hier zijn een paar tips:

Uit ervaring merkte ik dat als je meer leest, je het leuker gaat vinden.

Kies een boek waar je zeker van bent dat het boek je aanspreekt. Als je een boek kiest dat je niet interesseert, dan zal de motivatie om het te lezen ontbreken.

Als vrienden een boek aanraden dat je aanspreekt, zet het dan op je to-read lijstje. Dit kan gemakkelijk via https://www.goodreads.com/. Je kan hierop een gratis account maken. Een to-read lijstje maken van andere boeken die je aanspreken om ook eens te lezen, kan helpen als motivatie om het boek dat je nu leest, sneller uit te hebben.

Maak tijd voor lezen. In plaats van tv te kijken of een spelletje spelen op je computer of tablet, kan je je in de zetel zetten met een ontspannend boek.

Neem een boek mee als je ergens naartoe gaat. Als je bijvoorbeeld naar de dokter gaat, kan je een boek lezen in plaats van op je gsm bezig te zijn. Of je kan een e-reader installeren op je telefoon om onderweg iets te kunnen lezen.

Stel jezelf een haalbaar doel voor ogen. Bepaal wanneer je je boek uitgelezen wil hebben. Dit hangt een beetje van de dikte van het boek af en hoe snel je leest. Een dun boek zal sneller uitgelezen zijn dan een dikker boek. Houd hier rekening mee als je de tijd wil bepalen.

Tijdens juli en augustus is de app ‘Vakantie bieb’ beschikbaar en kan je er boeken op downloaden.Die kan je dan lezen zonder er internet voor nodig te hebben. Er is voor elk wat wils, kleine kinderen, tieners en volwassenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s